perjantai 15. maaliskuuta 2013

Ecoballs, puhdasta pyykkiä ekologisemmin? Osa 1/2


Unohdin aiemmin kirjoittaa meidän uudesta pyykinpesuaineesta käyttökokemuksia. Tänään on pyykkiaamu, joten mikäs sen parempi.  Taidan ottaakin kameran mukaan pyykkituvalle.

Kuitenkin eka haluan kertoa fiiliksiä parin pyykinpesukerran tuloksista. Olen todella tyytyväinen pesutulokseen. Pyykki on raikasta, ei tuoksu vahvoille hajusteille ja tahrat ovat poissa. Eli juuri mitä pyykinpesuaineelta haluan. Lisäksi itse pyykinpesutapahtuma on helpottunut.

Otan pyykkikassiin vain kaksi palloa ja pyykit. Ei mitään hankalia pulvereita rasiassa tai vahvasti hajustettuja nestemäisiä pyykinpesuaineita, jotka vuotavat korkista ja aina on kädet limaiset käytön jälkeen. Oho, mustahan vois tulla suorastaan mainostaja. =D

Meidän pyykkituvalla on kaksi isoa pyykkikonetta, oiskohan 5-7kg vetoisia. Ainut mihin nämä pyykkipallot nyt haittaa, että niitä ei voi jakaa. Peseminen ei ole niin tehokasta, kun ei voi pestä kahta täyttä koneellista kerralla. Pitäisi ostaa toinen satsi. No, sen jätän myöhempään. Mies pesee kirjopyykin ja valkopyykin eri koneissa, käyttää nestemäisen valkopyykkiaineen loppuun.

Tuosta nestemäisestä aineesta, siihen on kyllä kehkeytyny aikamoinen vihasuhde. Meillä se on ollut Omo PikkuJätti, jota äitini käytti kotona ainakin viimevuosina. Nyt vaan mun säilytyspaikka pesuaineille on ollut tuollainen metallinen laatikosto. Pullot ovat olleet laatikoissa vaakatasossa. Nestemäisille ikkunanpesuaineille yms. tämä ei ole ollut mikään ongelma. Mutta kun nuissa pyykinpesuainepulloissa korkin kierteet ovat niin löyhät, että päästävät ainetta läpi... Eli tämäkin ongelma ratkaistu EcoBallsien avulla. =)

Yksi asia mikä mua hieman ihmetyttää. Huomasin suihkusta tullessani, että mun pyyhkeessä oli sinisiä haaleita tarhroja. Ja pyyhe on väriltään melko tumma, semmoinen kirkkaan punainen. Pyyhe ei haiste mitenkään voimakkaasti pesuaineelle, eikä kirvellyt kuivatessani itseäni, mutta mua ihmetytti nuo siniset jäljet. Pyykkipallojen sisällä olevat pesuainepelletit on osa valkoisia, osa hieman ruskehtavia... Kummallista, nyt tätä mysteeriä selvittämään pyykkituvalle. =)

Törmäsin nyt hieman googlettaessa tähän. Jotkut muutkin ovat kirjottaneet omista kokemuksistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti