tiistai 19. helmikuuta 2013

Karamellinen paistettu juustokakku

Tämä ohje on oma suomennos Julie Goodwinin ohjeesta Baked Caramel Cheesecake.


Kuvan kakkuun tein päälle kinuskia ja jäähtyneen kakun reunoille pursotin vaniljaista kermavaahtoa.
Tästä ohjeesta tulee 23cm halkaisijaltaan kakku, noin 6cm korkea, 12-16hlölle.

Tarvitset pohjaan
250g Digestive-keksejä tai Butter Snap Cookieseja
60g mantelijauhoa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
125g juoksevaksi sulatettua voita

Laita uuni lämpiämään 180°C. Riko keksit blenderissä tai yleiskoneella hienoksi murskaksi, jos haluat käyttää käsivoimiasi niin kova kulho ja metallinen soppakauha ovat aika hyvät taisteluparit.

Mantelijauhoa saa kaupan leivontatarvikehyllystä, mutta se on melko kallista. Mantelilastut tai kokonaiset kuoritut mantelit saat hienoksi jauhoksi myös yleiskoneessa. Itselläni Braunin sauvasekoitin paketti, jossa kaksi erikokoista blenderiä, isommassa jauhoin keksit ja pienemmässä mantelit.

Sekoita keksimurut, mantelijauho ja muskottipähkinä kulhossa ja lisää sulatettu voi. Kaada pohja-aines irtopohjavuokaan ja vuoraa pohja sekä reunoja noin 3cm korkeudelta. Laita pohja jääkaappiin jäähtymään.

Tuorejuustotäytteeseen

125ml vettä
5dl sokeria
800g maustamatonta tuorejuustoa, itse suosin Philadelphia-juustoa
2 kananmunaa
1 rkl vanilja-aromia, pienessä pullossa nestemäisenä

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja keitä sekoittaen keskilämmöllä(3-4/6) muutoma minuutti kunnes sokeri on liuennut ja neste on kirkasta. Nosta lämpöä ja anna kiehua sekoittamatta, kunnes alkaa hieman tummua kullankeltaiseksi. Ota pois liedeltä ja lisää 200g tuorejuustoa hyvin sekoittaen. (Seos kuplii voimakkaasti, älä säikähdä!) Kaada seos metallikulhoon ja lisää sähkövatkaimella sekoittaen loput tuorejuustosta ja kananmunat yksitellen. Lisää vanilja-aromi lopuksi.

Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Paista kakkua 25min 180°C. Jos haluat jättää päällisen pois, paista kakkua 35-40min 180°C

Päällinen

200g cream Fraichea
1dl sokeria
1tl vanilja-aromia

Sekoita päällisen ainekset keskenään ja kaada spiraalissa ympäri kakkua(älä kaada suoraan keskelle, sillä hankalaa tasoittaa). Nosta uunin lämpötila 200°C ja laita kakku uuniin vielä 10min ajaksi.

Anna kakun jäähtyä 6-12h ennen tarjoilua.  Parasta edellispäivänä tehtynä. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti