torstai 23. toukokuuta 2013

Kultaparka.

Muska. Raukka. 
1. Mä vihaan punkkeja! 

2. Mua ärsyttää Manna, kun se säikkyy välillä ihan kummallisesti.

WARNING! Kuvat sisältävät materiaalia, joka ei sovi herkille. Kuvia punkeista ja haavoista. Sori.

_______________________________________

1. Muskalla punkkipanta ollu perjantaista. Vähitellen punkkeja on ollu vähemmän, mutta toisaalta meillä on viimeset kaksi päivää satanu vettä.

Nyt oon joka päivä syynänny Muskan. Punkit ja haavat. Tässä saalis perjantai aamupäivältä:


Illalla koirasta löyty punkkeja lisää...

Tässä syy, miksi alkuun aloin syynäämään toista haavojen varalta. Muska pakkomielteisesti nakutti tassuaan. Leikkasin karvat tassusta. 

Pieni haava tassussa oli päässyt ärsymään. Ell kandi, siskoni kertoi, että tämä tassun ranne voi olla myös rasituksesta ärtynyt, minkä vuoksi Muska voi olla itse rapsuttamisellaan rikkonut ihon.Toisesta kyynärpäästä löytyi yksi ärsyyntynyt punkinpurema ja makuukovettumaa. Hassua, että pitkäkarvaisellakin koiralla voi tälläistä olla. Pitänee saada vanhan rouvan peti kuntoon, niin siinä kelpaa pehmeällä köllötellä.


Lauantaina, Ravintolapäivänä, meille tuli vierailemaan kaverin koira, pieni tanskalainen pihakoira Piko. Muska ei alkuun ollut tyypistä yhtään ymmällään, mutta kun Piko kovasti tahtoi keittiöön, tokaisi Muska sitä ihan murinan kanssa. Pieni koira vingahti ja Manna singahti paikalle. 

Mulla ei ollut mitään hajua, missä Manna alunperin oli. Murinasta ja vinkumisesta säikähtäneenä se hyökkäsi koirien kimppuun keittiön ovella ja hyppäsi ruokapöydälle. Todella omituista käytöstä. Manna laitettiin vessaan rauhottumaan, sillä koirat olivat jo rauhottuneet.

Lauantaina en huomannut Muskassa mitään haavoja, mutta kun maanantaina tutkin tyypin, oli se saanut otsaansa haavan. Myös kaulan alueella ja korvalehdessä oli pari pientä arpea ihon päällä. Otsan haava pääsi tulehtumaan, sillä Muska rapsuttaa sitä jalallaan toistuvasti. Muutoman kerran päivässä oon sitä laimennetulla Betadinella puhdistanu, mutta siinä se vielä on:

Eilen lattialla köllötteli oikein tyytyväinen punkkirouva mahapullollaan maukasta verta. Yritti kipittää karkuun. Pääs vessanpyttyyn niin ku kaikki muutkin tuommoiset, laihat tai paksut.

Tänä aamuna leikkasin tuolle otsahaavalle lisää tilaa hengittää ja ajelin koneella punkkipannalle kujan, jossa se pääsee paremmin iholle. Toivottavasti punkit nyt lähtis. En raskis ostaa nestemäisiä karkotteita, ne kun vaikuttaa huonosti tälläsillä pakko-päästä-kokoajan-uimaan -koirilla. Yks vaihtoehto on vetää koira kaljuksi kun viikon päästä vieraillaan pohjosessa.. =S Molemmat hieman tympeitä vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti