keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Neulominen ja Pinterest

Muutoma viikko vierähti kun hermot meni. Varpaasta alotettuihin sukkiin, joissa kantapää muodostuu lyhennetyistä ja pidennetyistä kierroksista.

 Ohjeessa Modan lehdessä pyydettiin lyhennetyille ja pidennetyille kierroksille nostettavan silmukan viereen tehdä langankierto puikolle. En millään saanut sukkaa tällä reseptillä onnistumaan. Ompelin pussukan ja toisenkin, kun kyllästyin sileään neuleeseen ja tekniikkaan, joka ei ottanut onnistuakseen.


Pidin itseni kiireisenä neuloessani äidille pipoa, johon sain inspiraation Pinterestin kautta.
Onnekseni jatkoin sinnikkäästi. Päätin vaihtaa ohjetta. Ensin piti selvittää, mikä tämä kantapäämalli on. Pinterest oli mahtava siinäkin!

French 1, Dutch 2, Taffy 3, Band 4,  heelShaped common heel 9, Tip: French 5, Dutch 6, round 7, Reverse Dutch 8, Other: Afterthought sädekavenus 13, Heel edeellä 10, 11 Afterthought tape 12,  Short Rows:One wedge heel 14, hourglass 15, Sweet tomato 16

Nro 15, Hourglass, suomeksi tiimalasikantapää.
Etsin ohjeen, ja löysin todella ihanan yksinkertaisesti kerrottuna Ulla-neulomissivustolta. Johan alkoi sujua. Turhat langankierrot veks ja lanka nurjaa kierrosta aloittaessa niin kireälle kun vaan voi. 

Ihan sievä tuli. :) Viimeisellä kierroksella en ollut ihan niin tarkka ja pientä löysyyttä jäi viimiselle pidennetylle kierrokselle. Mutta kivaa, että se onnistui! Nyt uskallan kokeilla toistekin. 

Viime viikon olin kotona ja neuloin rauhassa pitkää vartta. Niin junassa kuin anoppilassa. Lankana mulla oli kolme 50g kerää Maija-lankaa.


Tässä vikassa kuvassa väri lähimpänä oikeeta, kirkas hieman harmahtava siniturkoosi.

Pinterest on ollu mulle suuri ilo, nyt kun oon alkanu sitä melko aktiivisesti käyttämään. Ohjeet löytyy todella kätevästi ja kuvien kautta helppo etsiä. Tässäkin tapauksessa suuri hyöty, kiitos ja kumarrus tämän uuden visuaalisen hakukoneen keksijöille! Thanks Pinterest!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti