sunnuntai 24. helmikuuta 2013

"Ainaki kuollaan onnellisena" - Herkkuhampparit!

Oli miehen kommentti, kun näki mut ottamassa kuvaa kokoamastani hampparista. 
Itsetehdyt pihvit, joissa kaikissa 100g sika-nauta jauhelihaa 15% rasvaa. Mausteena suolaa, paprikajauhetta, musta- ja maustepippuria ja hieman currya. Pihvimassaaa kasaamassa yksi kananmuna. Pihvit paistui 180°C noin 10min kunnes keskeltä vielä hieman punertavia. Juustot päälle

Päällä cheddar-emmental sekoitusta, jota hieman sulatin mikrossa ensin. Juuston päällä paahdettua sipulia, jonka laitoin uunin jälkeen. Pekonit paistoin eilen jo valmiiksi kun miestä odottelin kotiin. Oli kaverin synttäreillä niin myöhään että burgerit jäi tälle päivälle.

Pohjaan paprikamajoneesi:
1 kokonainen paprika pieneksi kuutioituna
2rkl sinappia
5rkl Kavlin Herkkumajoneesia

Kannessa Chilimajoneesi: 
3rkl Herkkumajoneesia
2tl punaista currytahnaa
1 rkl sweet chili-kastiketta
6 tippaa Tabascoa 

Salaattia, pari tomaattiviipaletta ja maustekurkkuja. 
Sämpylät Olarin Prismasta, Ullan Pakarin kauraiset Aurinkosämpylät. Sämpylöitä lämmitin hetken uunissa pihvien jälkeen, fiiliksellä kunnes lämpimiä. 

Aloitin veitsellä ja haarukalla, mutta käsipeliksi se sitten meni.  =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti