keskiviikko 6. helmikuuta 2013

American Cookies



Ihanan rapea, makea ja rasvainen keksi. Näitä tulee vahingossa syötyä vähän liikaakin. Helpot tehdä vaikka lasten kans.

Tarvitset:

200g voita
3,5dl sokeria
2 rkl siirappia
1 munankeltuainen
2tl ruokasoodaa
n. 6dl vehnäjauhoja

Halutessasi vaihtaa makua, kokeile jotain näistä:


100g valkosuklaata rouhittuna

ja
kourallinen cashewpähkinöitä murskattuna sopiviksi sattumiksi

tai


100g suklaata sulatettuna

100g suklaata rouhittuna
ihan maitosuklaa käy, täyteläisemmän makuisia saat laittamalla sulaa maitosuklaata ja tummaa rouheena

tai


1 sitruunan kuori

1tl sitruunaesanssia kaupan maustehyllystä

1. Laita uuni lämpiämään 250°C
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
3. Lisää siirappi ja munankeltuainen voimakkaasti sekoittaen.
4. Jos haluat maustaa keksejä suklaalla yms, lisää tässä vaiheessa.
5. Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään.
6. Sekoita jauhoseosta taikinaan vähitellen kunnes taikina on kiinteä ja siitä voi muotoilla palloja.
7. Taikinan voi laittaa hetkeksi jääkaappiin kelmuun käärittynä jäähtymään, jolloin se ei sula käsiin niin helposti.
8. Muotoile taikinasta tasakokoisia palloja. Laita pallot pellille ja jätä noin 3cm suuntaansa tilaa kekseille levitä. Paina pallo kahdella sormella kasaan.
9. Paista 250°C noin 4-6min keksin koosta riippuen. Huom! Jos haluat paistaa kämmenen kokoisia cookieita alenna uunin lämpötilaa esim 225°C tai 200°C. Uunissa keksi ensin kohoaa hieman, sen pinta tasoittuu ja kun se alkaa tummua, keksin keskusta laskee. Silloin on oikea aika ottaa keksit uunista.
10. Nauti!! Todella helppoja tehdä aina uudelleen ja varmasti maistuu. Parhaita tuoreina, mutta säilyy hyvänä muutoman viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti