sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tapahtumarikas päivä

Huhhuh, voin vaan sanoa. Sämpylät uunissa.

Eilen meni eka mutakakku ihan pilalle, 1tl soodaa sai sen paisumaan kuin vesiputous. Sain putsata uunia ja laittaa 8€ arvoisen taikinan suoraan roskiin.. Ei kun kauppaan uusia suklaita hakemaan ja pikainen uunin putsaus. Oli muuten kiva uunin etu-alareunaa siivota, kun taikinaa oli joka välissä.

Mulla meni totaalisesti hermot!! Olin syöny vaan paripalaa leipää ja otin hermojen palautus päikkärit. Päikkärien jälkeen oloni oli fyysisesti kamala. Tutisin ja tuntui tosi voimattomalta.

Tein dallaspullataikinan ja täytteen illalla. Täytteestä tuli aivan liian löysää, reseptiä pitää siis vielä kehitellä, eikä se pysynyt taikinarullan sisällä... Kääräisin kuitenkin taikinan kelmuun ja laitoin jääkaappiin. Taikina oli kuitenkin yön aikana jatkanut käymistään... :S Siis jääkaappia pyyhkimään!

Dallaspullat paistoin, mutta mauttomia olivat, ei siis näin. Meni hermot niihin, ja nyt ollaan sit ilman. Toinen mutakakku onnistui hyvin, maku on kohdallaan, mutta päälliseen menin ostamaan maitosuklaata, ois ollu kivempi tummapäällynen, päälle levitetty suklaarouhe pelasti hieman. No ulkonäkö on nyt sit kohtalainen ja maku täydellinen. ;)

Cheesecake onnistui mainiosti, ainut ongelma oli saada se irtopohjavuoasta siirrettyä. Otin reunan irti, ison lautasen kakun päälle ja keikautin sen siihen ihan hetkeksi. Toiseen käteen keraaminen piirakkavuoka ja keikautus. Päällisen keskusta kärsi hieman, siihen tein nyt aamulla rapeaa karamellimurskaa.

Caesar-kastikkeesta ja basilikapestosta tuli oikein mainioita. Sämpylät on tälle neidille jo niin helppoa kauraa, että mikä niissä voisi mennä vikaan?(Koputan puuta, sämpyltä vasta uunissa. ;)

Jospa ihmisiä tulisi ja kaikki vaivani ja hermojen menetykseni palkittaisiin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti