maanantai 10. maaliskuuta 2014

Yllätyksellinen tarratahrojen poistaja

Viime keväänä tuskailin ihanien Ikean organisointi boksien kanssa. Tuotekuvaustarrat kun oli läntätty suoraan läpinäkyvälle pinnalle ja liima ei meinannut millään lähteä irti. Hinkkasin ja liuotin kuumassa vedessä. Sorruin jopa kokeilemaan alkoholipohjaista kynsilakanpoistoainetta. Se turmeli parin purkin kannet sumeaksi.


Toukokuussa, kun Muska muutti meille, tilasin PetNetstoresta kaksi ruoka-astiaa, toiseen kissanruuat, toisen koiranruuat. Tänään ne saivat vihdoin täytettä ja päätin samalla puhdistaa ne. 


Kissanruoka-astiassa oli vieläkin, siis 11kk se vain odotti, tuotetarra, tai ainakin jäännökset siitä.


Tunnin kuumavesikylvyn jälkeen päällimäinen kerros lähti, mutta tuo vihreä irtosi vasta öljyllä. Öljy kuin taikuudella uppoutuu tuohon liimaan ja irrottaa sen. Happy me!


Tuolloin viime keväänä googletin tuota tarratahrojen poistamista ja joku vinkkasi käyttämään voisulaa. Jotenkin se unohtui, kunnes tänään muistin. (Ihan outo tämä lahopääkoppa) Tämä öljy ainakin toimi. Suuremmat öljymäärät voi pyyhkiä paperiin ja laittaa roskiin. Tiskiaineella ja kuumalla vedellä pääset lopustakin öljynkiillosta eroon.
Ihanaa, kun kerrankin nämä ovat puhtaat. =) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti