torstai 6. maaliskuuta 2014

American Pancakes



7-8 pannaria, noin 12cm halkaisijaltaan

3 kananmunaa
1prk kermaviiliä
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
4tl leivinjauhetta
n. 3dl vehnäjauhoja
0,5dl rypsiöljyä

n. 1tl/pannari öljyä paistamiseen

Taikinan valmistumisessa menee noin 2min, laita paistinpannu lämpenemään liedelle. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kermaviili ja puolet kylmästä vedestä. Mausta suolalla ja halutessasi laita vähän sokeria. Sekoita leivinjauhot ja vehnäjauho keskenään erillisessä astiassa ja lisää taikinaan. Lisää toinen osa vettä ja öljy. Taikinan tulisi olla lähes puuromaisen tukevaa ja leivinjauho alkaa lähes välittömästi toimia. Jos liian löysää, lisää vielä noin 0,5dl-1dl jauhoja.

Paista keskilämmöllä ja laita aina pannulle vähän öljyä ennen paistoa. Öljy tekee pannareihin kivan kuvion. Eka puoli paistuu noin 2min ja on kääntämisen aika kun leivinjauhe alkaa toimia ja muodostaa pannariin reikiä. Toista puolta tarvii paistaa vain noin 40s. 

Nautiskele jäätelön, kermavaahdon ja hillon kanssa. 
___________________

Jos haluat makeita ja tummempia lättyjä lisää taikinaan 1rkl tummaa siirappia tai 0,5dl fariinisokeria. Voit tehdä myös suolaisen version korvaamalla osan vehnäjauhosta esim tattari- tai spelttijauholla ja lisäämällä taikinan päälle juustoraastetta heti pannulla. Paista juustoraasteen puolta vain kevyesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti