perjantai 14. maaliskuuta 2014

UPEE kirppislöytö!

Muutoma päivä sitten poikkesin Fidalle. Etsiskelin sillon keittiönjakkaraa, ja silmäni osui ihanaan astiastoon. Onpa kaunis, hmm. aika suuri ja aika hintava, mutta hei, tämä onkin Arabiaa. Ei kallis, mutta ei ehkä juuri nyt ostoslistalla.

Löysin korkean jakkaran, joka sopi meille ja oli kivannäköinen.


Tänään lähdin käymään Bauhausissa, ihan vaan ostamassa vähän kalustemaalia. Okei, Bauhausista tuli ostettua vähän vahakangasta kukkien istutushommiin, uutta hamppuköyttä kissojen raapimapuuhun ja maalia. 

Mutta, poikkesin myös KodinYkkösessä ihan vaan etsiskelemässä sabluunoita. Ihastellessani siellä astioita, ja niiden kalliita hintoja tuli mieleeni poiketa Fidalle kotimatkalla, ihan vaan hakemaan muutoma halpa, ok:n näkönen leipälautanen.

Menin Fidalle ja kävelin suoraan yläkertaan astiapuolelle. Ihanan auringon porottaessa ikkunasta suoraan sisään tuli melkoinen hiki siellä vintillä ähistessä. Löysin mukavannäköisiä teekuppeja, englantilaisia lautasia ja unkarilaisen teekannun. 

Kävelessäni alas kassalle huomasin ne. Ne oli vieläkin siellä ja ovessahan luki "Kaikki -50%". Pohdin lyhyen hetken(n10s) ja kysyin kassaneidiltä, onko tuo astiastokin miinus viiskyt. Ja sehän oli. Sanoin, että mä sit ostan sen. Vein nopeasti yläkertaan kaiken sen halpaposliinin, mitä olin kerennyt hikipäissä koriini haalia.

Olin ihan jossain shoppailu euforiassa. Pakkailin astioita myyjän tuomaan pahvilaatikkoon ja hymyilin naama hikisenä ja punaisena nuorelle miehelle, joka auttoi mua pakkaamaan. Höpöttelin hänelle kuinka hienon löydön olen tehnyt ja hän kiitteli minua siitä, että ostin sen. :) Ihanaa tämä hyvän asian puolesta shoppailu.12hlön kahviastiasto vanhaa Arabiaa, ihanat pitsimäiset kuviot kohonypylöillä. Sanoin kuvaamattoman upeat, herkät, tosi ohutta posliinia! Ihana juhla-astiasto! 

Nyt kun vielä saisin tietää mitä sarjaa tämä on, ja jos siitä löytyisi vielä teeastiastoa tai isompaa lautasta, olisin onnessani! 

Google-setä ei osannut kertoa mitään, mutta laitoin viestiä myös ihanalle Arabian tehtaalle.

2 kommenttia:

 1. Hei! Missä kirppareilla käyt? Mitkä ovat kirppisvinkkisi Helsingin alueelle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anonyymi. =)

   Itse suosin Fidaa ja Kierrätyskeskusta. Tavaroiden järjestys helpottaa, jos etsii jotain tiettyä. Hinnoittelu monesti ns. amatoorien tekemää, jolloin hyvin mahdollista löytää jotain hinnakkaampaa hyvinkin edullisesti.

   UFF myös hyvin järjestelty ja siellä hyvin laadukasta tavaraa, osaksi juuri keskeisten sijaintien puolesta. Näkyy kuitenkin juuri hinnassa.

   Pelastusarmeijan kirppikset, joita Hkin keskustastakin muutoma löytyy on varsin tukkoisia, mutta jotain pientä sieltäkin löytynyt.

   Espoon puolella yksityisistä tuttuja on Olarin kirppis, Sinikallion Akselikirppis ja Tapiolan Toinen Kierros. Kaikkia voin lämpimästi suositella, vaikkakin aikaa saa varata. :)

   Helsingin keskustassa Runebergin kadulla on myös mielenkiintoinen Samaria kirppis joka on vierailun arvoinen. Pieni noin 100m2 tila täynnä tavaraa ja ihmeteltävää.

   Ihanassa Valtterissa tuli pari kertaa pyörähdettyä ja nyt kesällä Hietalahden tori on ehdottomasti vierailun arvoinen. Myyjät paikan päällä välillä jopa helpottaa löytöjen tekoa, kunhan tinkii ystävällisesti. ;)

   Onnea etsintöihin. :)

   Poista