maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vapiano - italialaista pikaruokaa - erilainen ravintolakokemus

Ensikokemus ravintolasta ja tälläisestä interaktiivisesta puoli-itsepalvelukonseptista.

Menin mieheni kanssa Rautatientorin Vapianoon lauantaina klo. 15:30 aikoihin. Meidät otettiin ovella ystävällisesti vastaan, ja tunsin oloni tervetulleeksi. Vastaanotto-kassapisteellä tyttö ojensi meille kortit, ja olin ihmeissäni. Näille korteille ladattaisiin kaikki tilaamamme ruoka, ja saisimme tilata ne itse kokeilta. Kävelimme sisään.

Paljon nuoria, 15-30v, ihmisiä istui pöydissä ja seisoi jonossa keittiön edustalla. Muutomia vanhempia ihmisiä oli tullut lastensa kanssa. Ihmisillä oli kädessään tarjottimia ja ruokalistoja. Meininki melkein kuin opiskelijaravintolassa, mutta silti jotenkin huumaavampi. Tuoksui hyvälle ja ihmiset olivat innoissaan ruuasta.

Salin alkupäässä oli kaksi pistettä pastan tilaamiseen, pastan valmistamista saisi seurata vierestä ja valita siihen raaka-aineet kuten pastalaadun, juuston ja mausteet. Kolmaspiste oli alkupaloja ja salaatteja varten. Asiakas odotti luukulla, kunnes ruoka olisi valmista. Pitsaluukku oli viimeisenä, ja siellä tehtäisiin vain tilaus, pitsan saisi hälytintä vastaan. Pastapisteessä oli jonoa noin 20min, emme jaksaneet jäädä odottamaan. Nälkäisinä menimme pitsaluukulle, jossa ahkerasti töitään tekivät pitsaleipurit. Heillä oli suuri pitsauuni täynnä pitsoja.

Otimme ruokalistan ja tilasimme molemmat listan halvimmat pitsat, jotka kuulostivat herkullisilta. Kokki otti tilauksemme ja latasi sen maksukortille. Maksukortti näytettäisiin myöhemmin kassalla. Saimme hälyttimen, joka kertoisi kun pizzat olisivat valmiina. Tarjottimia, lautasliinoja, ruokalistoja ja aterimia oli jokaisen tilauspisteen kohdalla. Otimme lautasliinat ja aterimet, mutta veitset jäi puuttumaan. Veitset oli loppu jokaisesta aterinpisteestä.

Istuimme pöytään yläkertaan ja odottelimme pienen tovin. Hälytin hälytti juuri sopivaan aikaan. Olimme hetken kerenneet olla rauhassa. Mieheni lähti hakemaan pitsat. Ne näyttivät herkulliselta ja tuoksuivat hyvälle, mutta veitsiä meillä ei edelleenkään ollut. Mieheni meni tarkistamaan asiaa. Hän tuli vähän ajan kuluttua takaisin, ja kertoi, että tarjoilija lupasi tuoda meille veitset.

Odotettuani hetken, minua alkoi ärsyttää. En alkaisi syömään pitsaa käsin, sillä olin hetkeä aiemmin käynyt lähijunan iljettävässä vessassa. Käsidesi oli tietysti unohtunut kotiin. Hiukan hermostuneena kävin alakerrassa uuden kierroksen ja katsoin, ei veitsiä ollut vieläkään missään.

Pitsatilauspisteen luona oli ovi auki tiskaustilaan. Nainen kasasi ylitäysiä pakkeja päällekäin eikä aterimia näkynyt missään. Tiesin, että tiskaaminen on kovaa hommaa. Siinä voi välillä olla pinna kireällä, varsinkin jos tietää, että tiskivuori ei lopu vielä moneen tuntiin. En halunnut häiritä, kyllä ne aterimet kohta tulisi. Suuntasin vessaan käsien pesulle.

Käytyäni vessassa pesemässä käteni, olivat veitset ilmestyneet pöytäämme. Olin tyytyväinen. Tämä haamutarjoilija, jota en ollut tavannut, oli pitänyt lupauksensa. Nautin pitsastani, se oli oikein herkullinen ja pohja oli ihana. Ainut miinus oli pitsapohjan sisältä löytämäni pieni vaalea hius.Ruoka oli maukasta, hinta hyvä.
Suosittelisin, kokeilisin itse uudelleen.
Menisin nuorien natojeni kanssa.
Menisin vanhempieni kanssa.
Ostaisin juomat ja alkupalat.
Kokeilisin rauhallisempaa aikaa ja/tai 
vähemmän nälkäisenä tulemista, 
jolloin voisi nauttia tämän ravintolakonseptin eduista.

Millaisia kokemuksia Sinulla on Vapianosta?

2 kommenttia:

 1. Kävin kyseisessä paikassa myöhään illalla viime joulukuussa, ja vaikka oli kiireistä, sujui kaikki rasvatusti. Ainoa huono puoli on tietenkin mikäli seuralainen ottaa lyhyestä jonosta pastaa ja itse megajonosta pizzaa. Tulee sitten syötyä vuoron perään.. Mutta herkullista - sitä ruoka Vapianossa kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tai jos suuremmalla seurueella tulee syömään, niin ruoka tulee sitten liukuvasti. Rentoa ja hyvää ruokaa.

   Mukavasti piristi mua tämä ihan uudenlainen ravintolakonsepti, pisti oikein aivot syyhyämään, että voisiko tätä jotenkin soveltaa. =)

   Poista