keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Teekkarityttöjen täyteinen sunnuntai

Elossa ollaan, hieman epätavallisen kiireinen viikko ollu. Tästä on hyvää lähtä purkamaan, monelaista mukavaa tapahtunu. :)

Servinmökki eli Smökki kuhisee nuoria naisia pöytien ääressä viikkaamassa vaatteita, purkamassa laukkuja ja laatikoita. Kello on yhdeksän sunnuntaiaamuna. On Teekkaritytöt Ry:n kevätmyyjäiset. Useimmat ovat tuoneet myyjäisiin vaatteita, kenkiä, laukkuja ja kirjoja sekä pientä kodinirtaimistoa.

Mulla oli puolikas pöytä ja kaikkea tarpeettomaksi jäänyttä. Muutomia astioita, pari koria ja rasiaa, kuvakehyksiä, pari vaatetta ja pientä elektroniikkajuttua. Ihanaa, kun ei paljoa tullut kotiin. 

Ei kyllä sen puolin rahaakaan. 29€ kulutin, ja 20€ sain. Mutta sain ostettua meille kelpo printterin vain 10€! Vaatteita tarttui mukaan: 3 toppia ja 2 pitkähihaista 4€, ihana kukkakuviollinen kevyt kesämekko 2€(tästä kerron lisää myöhemmin!!<3) sekä pieni ruskea laukku 2€ ja tekokynnet 2€. 

Muutomia muitaki juttuja tuli hömpähdettyä ostaan.. Ei ois pitäny kierrellä..?! Silti olen todella tyytyväinen oon ostoksiin. Uusia paitoja oon jo käyttäny ja tuohon mekkoon todellakin rakastuin!


Teekkarityttöjen hallitus paistelee vohveleita neljällä raudalla. Vohveleita saa perinteisellä hillo&kermavaahtotäytteellä sekä suolaisilla: smetana & maustekurkku, katkarapu & kermaviili & ruohosipuli sekä lohi & kermaviili & tilli.

Salimaisen ruokalan takaosassa kabinetin ovella tytöt ottavat vastaan juhlavia kesämekkoja, cocktailpukuja, juhlamekkoja ja iltapukuja. Yksi heistä kertoo, että idea lähti sitseillä. Meillä jokaisella kun on juhlatamineita moneen menoon, ja kaappiin ne tuppaavat jäämään parin käyttökerran jälkeen.
___________________________________________________


Tähän väliin voin kertoa pienen tietoiskun teekkarikulttuurista tietämättömille. 

Sitsit ovat teekkarien illanviettotapa, suuri tai pieni illallinen. Sitseille pukeudutaan kutsun koodin mukaan, yleensä coktail tai iltapuku, joskus harvoin juhlapuku. Sitsejä voidaan järjestää ihan mistä syystä ja juhlanaiheesta vaan. Akateeminen Sitsiseura vastaa suurimmasta tarjonnasta. Tätä tarjontaahan riittää! =D Nyt 27.3 juhlivat Paavisitsejä. Mitähän siellä tapahtui, sitä en osaa sanoa.

Sitsit on pöytäjuhla, jolla juodaan, lauletaan, seurustellaan ja syödään. Tässä järjestyksessä. Laulut nimenomaan ovat juomalauluja, ja niitä ohjaa aina lukkari, joka aloittaa laulun. Jaa, laulun jälkeen/aikana juodaan.

No, sitsit ei kuulu mun lemppareihin, mutta muutomia vuosijuhlia on tullut kierreltyä. Vuosijuhlat on ns. sivistyneempi tapahtuma kuin sitsit, ja yleensä suurimuotoisempikin. Korostan yleensä, olen ollut PIK:in eli Polyteknikkojen IlmailuKerhon 81. vuosijuhlassa viime vuonna ja paikalla oli about 22 ihmistä OK20:ssa. Paria vuotta aiemmin juhlijoita oli Gardeniassa lähemmäs 200.

Vuosijuhlissa ei lauleta niin paljoa kuin sitseillä ja ohjattua virallisempaa ohjelmaa on enemmän. Ruuanvalmistus on sitseillä yleensä juhlanjärjestäjien harteilla, mutta suurimmilla sitseillä ja vuosijuhlissa, joissa budjetti on myös suurempi, on catering. Ja ruoka on myös todella hyvää!! Oltiin AYY:n vuosijuhlassa Bankissa Unioninkadulla. Mahtavaa maalaissalaattia, karitsaa ja ihanan kermaista herkkutattirisottoa. Nam! Oli maha VÄHÄ täynnä, piti nääs syödä koko ruuan edestä.

Vuosijuhlat, niitä on jokaisella opiskelijakillalla ainakin kerran vuodessa. Näitä kiltoja ja yhdistyksiä riittää. Useimmilla tutkinto-ohjelmilla on omat kiltansa esim. Fyysikkokilta, Kemistikilta ja Vuorimieskilta. Killat vastaavat fuksitoiminnasta, tutorikoulutuksista ja saunailloista yms.

Nyt mä syökäsen aamupalaa nassuun ihanan telkkariohjelman äärellä ja sit ommella surauttelen vihdoin nuo keittiöliinojen ripustusrimpsut! Voi olla, että postaan vielä ennen töihin menoa lisää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti