tiistai 23. huhtikuuta 2013

Caesarkastike

Tällästä lounasta mulla tänään:



Kirsikkatomaattilajitelma, jääsalaatti; kurkkua, kesäkurpitsaa ja porkkanaa raasteena, Lidlin Krakovan makkaraa ja chilipepperonia uunissa paistettuna. Nämä kruunattu itsetehdyllä caesarkastikkeella.




Helmikuun Ravintolapäivää varten kokeilin erilaisia versioita caesarkastiketta. Anteeksi jo tässä vaiheessa kaikille, tämä ei ole vähäkalorinen vaihtoehto.

Ensimmäinen versio oli suoraan ohjeesta. Öljynä käytettiin oliiviöljyä. Tein kanacaesarsalaatin. Näitä nautimme miehen kanssa Stockkan croissanttien välissä. Minä nautin ja mies söi kun piti saada nälkä taltutettua. Maku oli melko kitkerä.



Ravintolapäiväksi muuntelin reseptiä hieman. Kokeilin tehdä kokonaan rypsiöljystä, ja tulos oli melko mieto. Kaipasin siihen hieman oliiviöljyn tuomaa potkua.


Tässä lopullinen resepti teille nautittavaksi:

1 kananmuna
2rkl oliiviöljyä
1dl rypsiöljyä
1/2dl vettä
1rkl sinappia, mieto vs vahva oman maun mukaan
2-3kynttä valkosipulia
 TAI
1rkl kuivattua valkosipulirouhetta
1tl mustapippuria rouhittuna
1/2tl valkopippuria

Laita tehosekoittimeen muna ja öljyt. Sekoita noin 20s kunnes pehmeän keltaista. Lisää vesi ja mausteet. Sekoita huolella. Anna levätä ja maustua noin 1h kunnes ilmakuplia ei ole. 

Nauti!!

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen salaatti! Ja kiitoksia kastikkeen kehittelyprosessista, teit työn kaikkien muiden puolesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Daniela!

      Tässä taustalla on myös pienoinen kateus, sillä töissä meillä käytetään maailman parasta ceasarkastiketta, Hellmannsia... Olen kaivannut kotiin jotain yhtä hyvää. Pitänee vielä hieman tiirailla sitä sisällyslistaa purkin kyljestä, jos löytyis se salainen aines.

      Yks toinen tekijä on valkosipuli! Noin 13-vuotiaasta lähtien olen rakastanut sitä yli kaiken! <3

      Poista