torstai 10. lokakuuta 2013

Mehevä porkkanapiirakka


Korson käsityökerhossa ekalla kerralla tarjoilin tätä. Naiset halusivat ohjeen, ja sitä lupailin. Nyt sain aikaseksi kirjottaa sen. Kuva surkea, voin päivittää sen kivemmaksi joskus myöhemmin. =)



Tästä saat pellillisen tuhdilla kuorrutteella. Namia! Meillä kahden hengen taloudessa loput menneet pieninä paloina pakasteeseen rasiassa, josta voinut päivällisen jälkkäriksi napostella. Melkoinen kaloripommi!

Pohja:
4 munaa
3 dl valkoista sokeria
1dl tummaa luomuruokosokeria tai fariinisokeria
225g voita
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
4dl vehnäjauhoja
500g porkkanaraastetta

Kuorrutus:
200g tuorejuustoa 
1pkt(400g) tomusokeria
50g voita

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinan joukkoon. Lisää porkkanaraaste.
3. Levitä leivinpaperin päälle syvälle pellille. Paista 200°C noin 20min kunnes ei tartu tikkuun.
4. Jäähdytä pohja viileän uuniritilän päällä, tällöin se ei hikoa.
5. Valmista kuorrute sulattamalla voi ja sekoittamalla se voimakkaasti tuorejuuston kanssa sekaisin. Sekoita varovasti tomusokeri.
6. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

7. Nauti! Säilö hyvin ja nauti vielä koko viikon ajan. ;)

2 kommenttia:

  1. Vihdoinkin SE resepti ;) Arvaas kuka meinaa heti leipoa ;D naaaam! ja se siitä laihiksesta ;) T: Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Niina! Oisin halunnu reseptiin kivemman kuvan, sori, että viivästy. Pitänee taas parin viikon päästä tehä lissää, se kun meillä katoaa niin nopeaa. =) Mukavia herkutteluhetkiä!

      Poista