maanantai 21. lokakuuta 2013

Hidastus - slow motion

”Wi-Fi yhdistetty kohteeseen Netwjork ja sen ip-osoite on. 192.168...” Netti ei siltikään yhdisty. Uudessa taloyhtiön laajakaistassa ei ole mitään vikaa, vaan tässä meidän Netwjork-purkissa on. Välillä toimii, välillä ei. 


Tänään en jaksa välittää. Vauhdikkaan viikonlopun jälkeen on mukavaa vain nautiskella aamupalasta sohvalla ja katsella ympärilleni. 

Manna istuu keittiön ikkunalla, Lolli Miehen työpöydällä, molemmat katsoen pihalle. Muska järsii olkkarin matolla isoa luuta(aitoa luutaJ). Sänky odottaa petaajaansa, matto taas imuroijaansa ja pölyt omalla työpöydälläni pyyhkijäänsä. Digiboxi sojottaa koivet ylöspäin, se meni viime viikolla päättämään päivänsä. Lakkasi vaan toimimasta. Turkoosi-ruskealipasto pönöttää tyhjyyttään päällään läjä kirppis-roinaa. Pitäisi ja pitäisi. 

Nyt olen vähitellen päättänyt olla stressaamatta mistään tekemättömästä. Asiat on hyvin ja tekemättömät jutut ovat valmiita joskus tulevaisuudessa. Voin kyllä itse päättää, mitä minäkin päivänä teen, mutta harvoin saan aikaan kaikkea sitä. Haluan opetella olemaan tyytyväinen siihen vähään tai paljoon, mitä olen saanut aikaan. 
Haluan stressaamisen sijaan tehdä ihania muistoja ja luoda hetkiä, joita ei kiireen keskellä huomaa. Joka päivä pitäisi osata pysähtyä. Löytää hetki, oli se maisema, tapahtuma, haju, väri, tunnelma tai vaikka musiikkia, jota jää vaan ihailemaan. Imee sen kaiken itseensä. Painaa se hetki mieleen ja nauttia. Nauttia elämästä, elää ilolla ja heijastaa sitä elämäniloa myös toisille. Parina viime viikkona olen töissä työpäivän lomassa nautiskellut erilaisista tuoksuista. On ne sitten olleet asiakkaan hajuvesiä tai esim. shampoo tai pyykinpesuaine joka ihmisestä tuoksuu, mutta ne ovat tuoneet minulle mieleen jotain menneisyydestä. Hetkessä olen tipahtanut muistoissani hirsiseen vanhaan mummolaan, hääpukusovitukseen ja toisen mummini meikkauspöydän ääreen. Hymy on toivottavasti ollut se hämmästyksen tilani ulkoinen ele.

Uskomatonta, miten ihmisen mieli ja muisti toimii. Siitä on ihanaa nauttia edes pieni hetki päivässä. 

Hymyä päiväänne ihanat lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti