torstai 24. heinäkuuta 2014

No Hot Dogs!

Huh hellettä! Meillä kärsitään. Kuumuudesta. Minä läähätän ja Muska läähättää. Mies on viileässä toimistossa päivisin ja nautiskelee iltaisin sopivan viileästä ilmasta.

Miehen siskot ovat tällä viikolla olleet meillä kylässä ja vitsailivat minusta. "Oletpa hassu koiranomistaja. Muskalla on rusetit valjaissa, te syötte yhdessä jätskiä ja uitat sitä suihkualtaassa." :)
Kuulostaahan tuo hassulta, ja siitä se ajatus sitten lähti! Kuinka pidetään huolta koiraystävästä kuumalla ilmalla?

Tässä minun vinkkini:

Anna koiralle tarpeeksi vettä. Vaihda vesikuppiin kylmää vettä useamman kerran päivässä. Koirakin juo mieluummin raikasta vettä.

Ulkoiluta koiraa viileässä, tuulisessa, varjoisassa. Valitse kuumalla ilmalla lenkkeily reitit juuri viilentymisen kannalta.
Harjaa koira hyvin, sillä tuuhea turkki vilvoittaa paremmin kuin takkuuntunut ja tumppuinen. Muista aloittaa koiran säännöllinen aluskarvan poisto jo keväällä, ettei koiralla ole niin kuuma kesän kuumuudessa. Voit myös harkita karvan leikkaamista lyhyeksi. Jos koira ui, tämä helpottaa karvan kuivamista.

Syötä koiralle jäätä. Lisää jääpaloja vesikuppiin, tarjoa koiralle ihan jääpaloja, jos ne kelpaavat. 

Anna jäistä ruokaa, esim Mushin, Murren Murkinan ja Maukkaan pakastetut lihapullat ovat mainioita! Jäisiä luita antaessa muista, että koirasi mahdollisesti syö kaiken, minkä luusta irti saa, ota se siis pois ennen kun koirasi maha on täynnä luunsirpaleita.

Tarjoa koiralle jätskiä. Muista kuitenkin: ei suuria määriä, ei liian makeaa, ei suklaata.
Älä jätä koiraa kuumaan autoon. Pitkillä autoreissuilla muista, että koiralla on viileämpää ulkona kuin autossa, jonka lämpötila nousee koko ajan sen seistessä parkissa. Useilla huoltoasemilla on koirille tarkoitettuja ulkohäkkejä(YES!!), mutta koiran voit sitoa vilkkailla huoltamoilla vaikka uloskäynnin vieressä olevaan varjoisaan paikkaan. Terassin vieressä on usein hyvä ja turvallinen paikka, jos pelkäät että koiran voisi joku viedä luvatta.
Anna koiran uida. Jos koirasi tykkää uimisesta, huomaa se hyvin nopeasti itsekin, että jo mahaa myöten kahlaaminen viloittaa. Koira saa samalla juoda vettä. Huomioithan, että tarkista veden laatu silmämääräisesti, niin koirasi hyvinvoinnin kun siisteyden kannalta. Samea tunkkaisen näköinen tai värjäytynyt vesi ei ole hyvää juomavettä ja voi haista erittäin pahalle koiran turkissa. 
Jos koira ui säännöllisesti, muista tarkistaa koiran turkki. Turkkin ja ihon väliin voi jäädä kosteutta, joka voi aiheuttaa tulehduksen ihon pinnalle. Hot spot-ihottumaa, joka on mahdotonta saada paranemaan ilman turkin leikkaamista.

Mutta ennen kaikkea: Nautiskelkaa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti