sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kummitädin ompelema Tilkkutäkki

Tilkkuiluun turhautuneena päätin aloittaa jostain helpommasta. Vauvan peitto isoista kangaskaistaleista. Peitto omalle kummitytölle, siskon nuorimmaiselle. Peitosta tuli 80cmx102cm.
Kaikki meni kuta kuinkin näin:

Noin vuorokausi ennen ristiäisiä huomataan, ettei ole lahjaa tulevalle kummitytölle. Mieleen muistuu idea.

Ihanan inspiraation sain Pikku-ketun puuhamaa -blogista. Ihana perinne Kiinassa, jota voisi minun mielestäni Suomessakin jatkaa. <3


Tarvitaan iso läjä tilkkuja ja muutoma isompi kangas.


Pöyhitään kankaat auki.


Pestään


Valitaan tytölle sopivia kankaita. Ommellaan siivut yhteen. Käydään kangaskaupassa ostamassa vanua ja pohjakangas. Pohjakangas joka sivulta noin 13cm leveämpi kuin tilkkukangas.


Neulataan ja ommellaan reunat. Todetaan, että kun tälläistä suunnittelee ja neulaa sängyllä, jää kankaaseen hieman löysää.


Todetaan, että kelpaa kai näinki.


Kirjotaan syntymäpäivä, aika, pituus ja paino toiselle lyhyelle sivulle. Nimi tulee näiden päälle, sitten kun sen ristiäisissä tietää. Varataan lankaa ja neula(lainataan äidiltä) ristiäisiin. Todetaan, että nämäkin olisi ollut helpompaa kirjoa ennen kuin täkki ommeltu. Päättelyissä ja aloituksen langanpäiden peittämisessä saa käyttää mielikuvitusta.


Kirjotaan nimi ristiäisissä.

Ihan ilman sitä parantamisen varaa ei tästäkään päästy, mutta onnistumisen fiilis oli taattu. Ihania kehuja ja kommentteja sain. Parasta oli, että siskonikin tykkäsi.

Peittoon saivat ristiäisvieraat vielä kirjoittaa rohkaisevia sanoja ja elämänohjeita, ja useat kysyivät haluanko pilata niin kaunista peittoa. Kyllä, ainut kangastussi minkä löysimme oli musta, pinkki tai violetti olisi ollut niin ihana.


2 kommenttia:

  1. Tulipa kaunis! Ja ihana muisto pikkuiselle, kun kasvaa isoksi. Kiva kun kävit vinkkaamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppi itsellesi jakamisesta! Alkoi olla hieman viime hetken lahjaideat hukassa kun muistin sinun postauksesi ja tätiltäni saamat tilkut. Hieman helpomman ja nopeamman tästä vielä teki nämä kangaskaistaleet, joista olin suunnitellut neliön mallisia tilkkuja leikkaavani. Haasteita ei tilkkuilusta kyllä puutu. :)

      Poista