torstai 30. huhtikuuta 2015

Kuumaa vahaa osa 1

Kevät ja ikuinen karvojenpoisto ongelma! Höylät tulee kalliiksi, trimmeri/sheivauslaite yhdistelmät menee tukkoon ja rikki alle vuodessa. Kallista ja epäkätevää. Epähygieenistä. Hankalaa! Epilointi hirveää kidutusta!

Itselleni bikiniraja on se hankalin. Trimmerillä jää karhea sänki, höylä repii ihon rikki ja ärsyttää karvatuppea. Ihokarvanpoistokemikaalit on ehdoton ei! Hirveitä myrkkyjä, iho ärsyy ja punoittaa reilun päivän, vaikkakin tulos sileä. 

Veet vahaliuskoja pari kertaa kokeilleena ihastuin vahaukseen. Vahaliuskat eivät vaan riittäneet mihinkään, ja kalliitakin mokomat. Sokerivahaus kotona itse kuulostaa hieman akrobatiahaasteelta, mutta ekologinen, edullinen, turvallinen ja tehokas vaihtoehto. Ja ehdottomasti paras: pitää karvat kauan poissa! Toivon, että uskallan kokeilla tätä kainaloihinkin. ;)Muutoma viikko sitten törmäsin Meikkileikkejä blogitekstiin sokerivahauksesta. Näin saman toimenpiteen Jutan hurjissa häädieeteissä. Hurahdin ajatukseen. Ja tänään päätin kokeilla! ;) Vertailin monia ohjeita, ja tähän päädyin.

5dl sokeria
1tl suolaa
0,8dl sitruunamehua
0,8dl vettä

Kiehauta nopeasti, laske lämpö matalaksi ja keitä noin 25-30min. Älä anna lämmön nousta yli 120°C kauaksi aikaa, sokeri kovettuu muuten.(Vinkki Strömsön sokerointiohjeista.)

Nyt odotellaan vahan jäähtymistä noin 60-70°C jolloin sen voi käyttää. Lakanan suikaleita leikkelemään. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti